Producatorul Blacberry pierde teren in fata Nokia

24

Producatorul Blacberry, Research in Motion (RIM), a pierdut un proces cu Nokia, cu privire la tehnologia WLAN, relateaza Reuters.

Dupa anuntarea sistemului de operare Blackberry 10, parea ca pentru RIM se anunta un 2013 frumos, cu lansari si evenimente care sa-i ridice usor. Insa, candienii fac ce fac si dau cu bata in balta. Curtea de Arbitraj de la Stockholm a decis ca RIM nu poate sa vanda dispozitie care se conecteaza la retelele WiFi fara sa aiba licente de la Nokia.

RIM nu a contestat ca produce si vinde produse care utilizeaza WLAN, in conformitate cu brevetele Nokia. Astfel, RIM este obligata sa plateasca drepturile de autor si daune celor de la Nokia”, a declarat arbitrajul.

Finlandezii au intentat proces canadienilor pentru a se asigura ca vor respecta hotararea arbitrajului ba, mai mult, au cerut interzicerea Blackberry in SUA, Canada si Marea Britanie.

Acest lucru ar insemna o lovitura puternica pentru RIM, care incearca sa recastige terenul pierdut pe piata smartphone-urilor in fata Samsung si Apple.

Nokia si RIM au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste drepturile de utilizare a patentelor in 2013, care a fost renegociata in 2008. In 2011, RIM cere ca aceasta intelegere sa se aplice si in cazul tehnologie WLAN.