Producatorii chinezi de telefoane ameninta suprematia Samsung

42

Cele mai recente studii de piață arată că primii trei producători chinezi de terminale smartphone depășesc împreună vânzările Samsung pe trimestrul trei di 2016, amenințând dominația companiei sud-coreene. Desigur, dacă separăm cifrele, sunt destul de departe în urma rivalilor, dar nu este exclusă o perioadă de fuziuni și achiziții în China.

 

Conform cifrelor publicate de IDC, Samsung a vândut pe trimestrul din 2016 circa 72.5 milioane de terminale, fiind liderul industriei, asta înainte de scandalul Note 7. Sau abia apăruseră primele probleme, oricum, impactul se va vedea real pe final de an. În aceeași perioadă, principalii competitori chinezi – Huawei, Oppo și Vivo – au vândut 80 de milioane de terminale. 

 

E drept, Huawei a vândut 33.6 milioane de terminale smartphone, deci este practic la jumătate față de Samsung. Oppo a vândut 25.3 milioane de telefoane mobile, iar Vivo 21.2 milioane. Observați că Xiaomi a dispărut din clasamentele de vânzări, au pus focusul pe profit, nu pe cotă de piață. Vivo încă nu au ajuns oficial la noi, iar Oppo se găsește pe sub mână…

 

IDC spune că pe trimestrul al doilea din 2016 Samsung avea rezultate mai bune decât cei trei competitori chinezi la un loc, însă trendurile sunt clare. Cifrele pe trimestrul patru vor arăta impactul real al problemelor Note 7, iar eu cred că Samsung va pierde milioane de unități, spre beneficiul Apple, dar și al altor branduri. Telefonul Google Pixel ar fi putut câștiga teren, dar este imposibil de găsit.

Πηγή: Horea Herald