Producatorii chinezi de ecrane AMOLED ataca suprematia Samsung

37

Producătorii chinezi de ecrane AMOLED vor veni pe piață cu noi modele de display-uri care să concureze supremația Samsung, spune o publicație din Coreea de Sud. Recent am auzit de tot mai multe telefoane chinzești cu ecran curbat ca Galaxy S7 Edge, dar am crezut inițial că vor fi ecrane livrate de Samsung. Ei bine, nu este așa, vor fi ecrane produse în China.

 

Pînă la ora actuală doar Xiaomi, ZTE și alte branduri chinezești au semnat cu producătorii locali precum EverDisplay Optronics, Govisionox Optoelectronics sau Tianma Micro-electronics, toate bazate în Shanghai. Alte companii precum BOE Technology sau Visionox au anunțat că vor crește producția de ecane AMOLED. Evident, sunt modele mai accesibile decât ecranele realizate de Samsung.

 

Producția locală de ecrane AMOLED este de circa 2.4 milioane de unități anul acesta, dar s-a dublat față de 2015, iar planul este de creștere pentru următorii ani. Samsung are în plan să crească producția de ecrane AMOLED pînă la 150 de milioane de unități pe an pentru piața din China în 2019. 

 

Deocamdată Sharp și Japan Display, deși sunt singurii care mai produc ecrane de cea mai bună calitate, dar nu au reușit să concureze producătorii chinezi foarte bine. De asemenea,  nu au încă un model de ecran cu margini curbate, ca să poată realiza o concurență reală pentru Samsung.

 

 

Πηγή: Android Headlines