Procesorul octa-core Huawei Hisilicon K3V3 a fost confirmat neoficial

36

MediaTek MT6592, zvonit zilele trecute, are un concurent in persoana lui Hisilicon K3V3 pentru titlul de prim-procesor cu opt nuclee, destinat tabletelor si smartphone-urilor viitoare.

Nu stim exact daca va fi un octa-core ce isi pune toate nucleele la treaba sau daca va folosi tertipul big.LITTLE. Producatorii de cipuri insista pe arhitectura de 32bit a celor de la ARM si suplimenteaza numarul de nuclee pentru a oferi un cadru adecvat multitasking-ului cauzat de aplicatiile uitate deschise.

Se spune ca SoC-ul K3V3 va utiliza nuclee ARM Cortex A15 tactate la 1.8GHz si GPU Mali. Pana aici nimic nou. Nu sunt primii care pun mai mult din ceea ce exista deja pentru a obtine rezultate mai bune.

Asteptam lansarea acestui SoC Huawei datorita tehnologiei de racire ce se presupune ca o va folosi. Potrivit unor surse chineze, compania a dezvoltat un proces prin care o parte din caldura degajata de SoC-ul utilizat la turatie maxima, este convertita in energie electrica si folosita pentru cresterea autonomiei. Acest presupus schimb de energie va mentine SoC-ul la o temperatura acceptabila, constanta.

Πηγή: phonearena