Procesorul LG Odin va intra in curand in productia de masa

30

La mai mult de un an de cand au aparut zvonurile legate de intentiile LG de a intra pe piata procesoarelor, compania e gata sa trimita in productia de masa procesorul octa-core numit Odin. Acest procesor va fi construit avand la baza arhitectura big.LITTLE, cu patru nuclee Cortex-A15 si patru nuclee economice (n.r – low power) Cortex-A7. Tot acest complex ar trebui sa utilizeze un proces de fabricatie de 28 de nanometri.

 

Potrivit rapoartelor publicate in presa Coreeana, desi Odin nu este departe de momentul in care va intra in productia de masa, el nu va fi incorporae in smartphone-ul LG G3. Zvonurile spun ca LG ar intentiona sa foloseasca procesorul pentru a alimenta smartphone-uri budget, ca cele din seria L.

 

In plus, LG ar fi incheiat un parteneriat cu TSMC, acelasi producator care face procesoarele A8 ale Apple. Se pare ca procesorul Odin va fi disponibil atat in varianta quad-core cat si in varianta octa-core. Varianta quad-core ar putea incorpora un cip video ARM Mali-T604, in timp ce varianta octa core ar putea avea unul Mali-T760 (model nou lansat de cei de la ARM).

 

Recent, au aparut pe internet informatii cu privire la scorurile pe care LG Odin le-a inregistrat in teste. S-ar parea ca acest procesor este unul performant, chiar daca merge pe o frecventa joasa de doar 1 GHz.

 

Πηγή: GSM Arena