Procesor octa-core de la MediaTek pentru Android

20

MediaTek a dezvaluit oficial un procesor octa-core, MT6592, pentru platforma mobila, care aduce in echilibru performanta si consumul de baterie.

 

Acest procesor octa-core a fost creat special pentru a oferi o experienta a jocurilor la un nivel superior, cu o tehnica avansata de multi-tasking, imbunatatind si performanta web-browsing-ului pentru smartphone-uri si tablete.

 

Chipset-ul este creat pe scheletul unei arhitecturi de 28nm, iar fiecare dintre cele opt nuclee ale procesorului poate lucra la frecvente de pana la 2GHz. Un algoritmul va monitoriza temperatura si consumul de energie al circuitului pentru a se asigura ca cipurile lucreaza la performanta optima.

 

De asemenea, procesorul cuprinde si un subsistem multimedia cu un motor grafic quad-core si un sistem de video playback care suporta pana la 4K Ultra-HD (3,840 p/ 2,160 p). Chipset-ul poate suporta si o camera de pana la 16mp si  display full HD.

 

Mai mult, tehnologia ClearMotion a MediaTek converteste clipurile de 24/30 fps in 60 fps, asigurand un playback lin. In procesorul MT6592 sunt integrate un modem multi-mode cellular, Wi-Fi dual-band 801.11n, Miracast, Bluetooth, GPS si receptor FM.

 

Telefoanele cu Android Jelly Bean si cu procesorul octa-core MT6592 sunt asteptate pana la finalul anului 2013, in timp ce device-urile cu Android KitKat vor aparea la inceputul lui 2014.

Πηγή: gsmarena