Procesoarele Intel Xenon ajung pe laptopuri

32

Procesoarele de nivel profesional Intel Xenon nu mai sunt acum destinate doar data centerelor sau spatiilor de lucru la nivel inalt. Compania a anuntat recent primul procesor din gama Xenon creat special pentru laptopuri – E3-1500M v5.

 

Noul E3-1500M v5 se bazeaza pe Skylake si este construit pentru a oferi utilizatorilor performante foarte inalte, similare cu ceea ce se intampla la nivel profesional (capabilitati le randare 3D si procesarea de date in regim big data), toate integrate intr-un laptop usor de transportat. Procesorul este echipat cu optiuni specifice Xenon cum ar fi memorie de tip error-correcting si management la distanta, dar incorporeaza si functii noi pe care le-ar putea dori in pasionat de tehnologie. Pe langa cele deja mentionate E3-1500M v5 beneficiaza de un conector Thunderbolt 3, ofera dispozitivului posibilitatea de a conecta un monitor secundar 4K si dispozitive USB-C, toate de la un singur port.

 

Deocamdata, Intel nu a dezvaluit toate detaliile legate de capacitatile pe care le are procesorul E3-1500M, iar livrarile nu vor incepe decat la toamna. Totusi, lansarea acestui procesor este inca un indiciu al mutarii treptate a computingului de ultima generatie de pe desktopuri pe laptopuri.

 

Πηγή: Engadget