Problemele Galaxy Note 7 ar fi la tehnologia de încărcare rapidă

90

Articolele recente arată că inginerii Samsung nu au descoperit cauza pentru care Galaxy Note 7 se încinge și explodează. Au crezut inițial că era de la acumulator sau de la un montaj defectuos al acumulatorului, dar se pare că această variantă a picat, pentru că noile modele trimise utilizatorilor după reparație au avut aceeași problemă.

 

Ancheta inițială spunea că polii bateriei veneau în contact cu un material conductor, dintr-o eroare de montaj, iar asta ducea la încingere și chiar explozie. Au dat vina pe cei care au asamblat telefonul, au rechemat modelele din prima generație și au modificat izolația. Dar, această problemă nu cauza problemele.

 

Noua teorie care circulă acum spune că Note 7 se încinge și explodează de la sistemul de încărcare rapidă (Fast Charging) cu care multă lume se laudă. Samsung a folosit la acest model o tehnologie proprie, adaptată, Qualcomm are propria tehnologie, iar Mediatek vine cu alternativa sa. Acest sistem permite bateriei să se încarce în 5-10 minute cu suficientă energie cât să reziste măcar o oră. Utilizatorii apreciază asta, iar cei care cumpără acum telefoane vor să aibă așa ceva. Unul dintre principalele reproșuri care se aduc iPhone 7 este faptul că se încarcă încet, dar tind să cred că nu este o întâmplare.

 

Informația este bazată pe surse din interiorul Samsung, care au vorbit sub condiția să rămână anonime. Se pare că încercarea de a încărca bateria mai rapid decât permite sistemul normal duce și la o volatilitate mai mare a combinației litiu-ion. 

 

Pe de altă parte, Samsung folosește tehnologia de încărcare rapidă la modelele de top de la Galaxy S6 și niciun alt telefon nu a avut astfel de probleme. Da, au fost cazuri izolate în care unele telefoane au explodat. Probabil și datorită modului de utilizare al oamenilor. Poate dintr-o combinație de factori, care nu este ușor de reprodus.

 

Oricum, cei de la Samsung au promis că vor investiga problema și vor veni cu o explicație mai clară a fenomenului.

Πηγή: SamMobile