Priv este noul telefon BlackBerry si foloseste Android

29

BlackBerry a confirmat astazi zvonurile legate de noul telefon al companiei. Smartphone-ul se numeste Priv, este un slider cu Android si are tastatura fizica.

 

Denumirea Priv a fost inspirata de angajamentul companiei de a proteja intimitatea clientilor sai (PRIVacy) si se leaga totodata de faptul ca dreptul la intimitate a devenit un privilegiu.

 

Potrivit lui John Chen, CEO Blackberry, Priv acopera toate asteptarile unui utilizator contemporan de smartphone. Va oferi protectia datelor stocate si a informatiilor transmise de pe dispozitiv, are o tastatura fizica si, multumita Android-ului, Priv are acces la toate aplicatiile din Google Play. Cu toate ca Priv a iesit din sfera de influenta a BB OS, CEO-ul a tinut sa ii asigure pe cei cu dispozitive Blackberry 10 ca sistemul de operare va continua sa primeasca suport si actualizari pentru inca 12 luni (cel putin).

 

In ceea ce priveste specificatiile, pretul si data lansarii, acestea raman in continuare victime ale speculatiilor. Trebuie totusi apreciat schimbul de amabilitati dintre Blackberry si Samsung; canadienii au imprumutat ecranul curbat de la Edge+, iar sud-coreenii tastatura.

 

Πηγή: blackberry