„Prioritate pentru Sanatate” este un nou proiect lansat de Fundatia Vodafone Romania si Asociatia MAME

36

Fundatia Vodafone Romania si Asociatia MAME lanseaza proiectul “Prioritate pentru Sanatate”, pentru sprijinirea copiilor si tinerilor cu probleme grave de sanatate din Romania.

 

Prin acest proiect, vor fi oferite servicii de consiliere medicala, psihologica si juridica, informare si indrumare catre clinici din strainatate, contactare si mentinere legatura cu centre medicale din afara tarii pentru bolnavii care nu pot beneficia de tratament sau interventii chirurgicale in Romania. In plus, Asociatia M.A.M.E. va oferi consultanta pentru realizarea campaniilor de strangere de fonduri necesare pentru operatiile care se efectueaza in afara tarii, precum si sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

 

Tot in cadrul proiectului, va fi conceputa o harta dinamica si interactiva a serviciilor medicale de stat si private, din tara si strainatate, a serviciilor psihologice si sociale si a altor servicii adresate persoanelor diagnosticate cu cancer. Harta va fi disponibila pe site-ul asociatiei si va facilita accesul utilizatorilor la informatii privind spitale, clinici, centre si alte organizatii dedicate acestei patologii.

 

Asociatia MAME este o organizatie nonprofit infiintata in aprilie 2009 la initiativa Mariei Culescu, un fost bolnav de cancer, organizatie care a sprijinit de-a lungul celor aproape 6 ani de activitate peste 400 de cazuri de copii si tineri bolnavi de cancer si alte boli grave.