Prin ‘Safety Check’ le spui prietenilor pe Facebook daca esti in siguranta [video]

17

Facebook a lansat o noua functie care pare sa fie mai serioasa si mai utila decat restul frivolitatilor pe care le tot lanseaza. Se numeste Safety Check, a fost anuntata in Japonia si are scopul de a trimite notificari in caz de dezastre naturale care sa-ti anunte apropiatii ca esti in regula.

 

Facebook spune ca acest proiect urmareste sa reconecteze oamenii dupa dezastre si ca este o extensie a programului lansat de japonezi, Disaster Message Board, in urma cutremurului si al tsunami-ului din 2011.

 

Cu ajutorul functiei Safety Check, prietenii tai vor primi notificari care sa-i asigure ca esti in siguranta sau ca nu te afli intr-o zona afectata, asa ca este nevoie sa-ti dezvalui localizarea. Totodata, vei stii daca si prietenii tai sunt in aceeasi zona si daca sunt in siguranta sau nu.

 

Safety Check va fi disponibil la nivel global, pe iOS, Android, in varianta desktop si pentru telefoanele normale.

 

Daca te-ai dezobisnuit sa suni prietenii, familia sau alte cunostinte si sa-i anunti ca esti in regula, aceasta noua functie Facebook ar putea sa-ti vina in ajutor, chiar daca nu va mai fi un secret unde te afli. Dar nu ar trebui sa te ingrijoreze asta din moment ce majoritatea activitatilor tale trec prin filtrul Facebook deja.

 

Πηγή: engadget