Primul televizor 8K va fi pus in vanzare curand si va costa peste 130.000 de dolari

46

Cei de la Sharp au demonstrat deja capabilitatile 8K ale ecranelor in cadrul evenimentului CES care a avut loc in acest an. Acum, insa, compania a anuntat ca va lansa un televizor 8K in Japonia. Dispozitivul va avea o diagonala de 85 de inci si va fi pus in vanzare pe 30 octombrie.

 

Noul produs al celor de la Sharp poarta numele de LV-85001 si este un monitor (dispozitivul poate fi transformat si in televizor, adica poate rula continut 8K) destinat in special utilizarii in mediul business. Compania a targetat segmentul profesional in special pentru ca in prezent nu exista continut 8K care sa poata fi difuzat in regim TV. LV-85001 ofera o rezolutie mai buna de 16 ori decat un ecran 1080p, iar panourile folosite de sharp ofera o rezolutie de 7.680 x 4.320 pixeli si folosesc tehnologia IGZO.

 

De notat este ca, pentru a putea vizualiza continut 8K utilizatorii vor trebui sa conecteze toate cele patru porturi HDMI simultan ca sa asigure suficienta latime de banda. Utilizatorii business care sunt interesati sa achizitioneze LV-85001 trebuie sa ia legatura cu cei de la Sharp. Noul produs va fi vandut cu aproximativ 130.000 de dolari.

 

Cu siguranta ca utilizatorii care detin televizoare 1080p sau 4K nu ar trebui sa renunte inca la ele. Filmele Ultra HD in format 4K vor deveni in curand mai populare, ceea ce inseamna ca un continut cu rezolutie 8K va ajunge sa fie disponibil in mod curent probabil peste cativa ani. Totusi, livratorii de continut pot sa foloseasca Sharp LV-85001 pentru a efectua teste. Cei de la NHK lucreaza la o tehnologie 8K de cativa ani, iar in 2016 sunt programate primele teste pentru public. In 2018 ar urma sa fie difuzate primele fluxuri de cotinut 8K.

 

Chiar si asa, probabil ca abia in jurul anului 2020 continutul 8K va deveni cu adevarat o alternativa viabila. Asta inseamna ca entuziastii mai au de asteptat, insa lansarea celor de la Sharp sugereaza ca firmele de profil au inceput sa lucreze deja la dezvoltarea tehnologiilor viitorului.

 

Πηγή: Engadget