Primul telefon Braille si-a facut debutul in Marea Britanie si a fost construit cu o imprimanta 3D

18

Producatorul britanic OwnFone a anuntat ca isi adjudeca titlul de prima companie din lume care sa fi produs un telefon adresat persoanelor cu probleme de vedere. Atat fata cat si spatele telefonului au fost facute folosindu-se o imprimanta 3D, ceea ce a permis o personalizare mai buna, sustine compania.

 

Telefonul produs de cei de la OwnFone este disponibil si in varianta normala, nu doar in cea Braille, iar textul se va ridica in relief pe tastatura. “Printarea 3D ofera o modalitate rapida si ieftina de a crea butoane personalizate Braille”, a spus Tom Sunderland, inventatorul acestui telefon. In plus, inventatorul a mai adaugat ca dispozitivul poate fi personalizat prin adaugarea a unul sau doua butoane suplimentare Braille. Aceste butoane pot fi preprogramate pentru a apela numerele de urgenta, prietenii, familia sau alte persoane.

 

Telefonul Braille este in prezent comercializat in Marea Britanie si costa 60 de lire sterline. Asa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, dispozitivul vine in cateva variante de culori dintre care utilizatorii pot alege.

 

Πηγή: GSM Arena