Primul fitnetss tracker de la Lenovo seamana cu Fitbit Flex

46

Majoritatea companiilor mari au intrat sau sunt tentate sa intre pe segmentul trackerelor fitness. Lenovo nu face exceptie si tocmai a lasat, fara sa marcheze special evenimentul, prima sa bratara de fitness tracking numita Lenovo Smartband SW-B100.

 

Gadget-ul seamana cu Fitbit Flex, iar imaginilecu el au ajuns accidental pe internet, intrucat compania nu a facut niciun anunt in acest sens. Dupa acest moment, pe site-ul Lenovo a aparut o pagina dedicata Smartband SW-B100 care descrie care sunt obiectivele pe care firma le are cu acest dispozitiv si care este publicul tinta: “Lenovo Smartband se adreseaza tinerilor care au grija de sanatatea lor si sunt interesati de trendurile noilor tehnologii”.

 

Lenovo Smartband ofera aceleasi optiuni pe care le ofera majoritatea trackerelor de fitness. Senzorii integrati in gadget masoara numarul de pasi, distanta, caloriile consumate si ritmul cardiac. Din pacate, Smartband SW-B100 nu este compatibil cu sistemul de operare Android Wear. Singurele notificari de pe smartphone pe care le poate afisa sunt cele legate de apeluri, intalniri marcate in calendar sau SMS-uri. In plus, din cauza dimensiunii mici a ecranului este putin probabil ca utilizatorii sa poata citi mesaje pe display. Totusi, una dintre optiunile utile este ca Smartband SW-B100 poate debloca automat PC-ul atunci cand utilizatorul apropie gadget-ul de acesta.

 

Lenovo nu a oferit niciun fel de detalii legate de pretul sau disponibilitatea Smartband SW-B100. Deocamdata singurele certitudini sunt ca gadget-ul se poate sincroniza cu sistemele de operare Android si iOS si ca se vinde in doua variante de culori – albastru si portocaliu.

 

Πηγή: The Verge