Primele controllere pentru iPhone duc dispozitivul in viitor

27

iOS 7 nu este doar un sistem de operare nou pentru iPhone, ci schimba si modul de abordare al al Apple. Prin intermediul schimbarilor din iOS 7 Apple a deschis posibilitatea dezvoltatorilor sa creeze accesorii pentru jocuri.

 

Lumea jocurilor mobile este dominata de dispozitive ca PS Vita, Nintendo 3DS si cel mai recent gadget Android, Nvidia Shield. Rezervele Apple de a adopta controllere hardware pentru dispozitivele sale a impiedicat compania sa cucereasca o cota si mai mare de piata decat detine in prezent.

 

Totusi, acum, primele controllere construite special pentru dispozitivele iPhone isi fac debutul. Astfel, Logitech a construit PowerShell, iar Power A a construit Moga Ace Power. Cele doua gadget-uri functioneaza similar si presupun introducerea iPhone-ului in interiorul lor. In acest mod, se ofera modalitati de control analog in timpul jocurilor pentru utilizatorii care aleg sa nu foloseasca controlul prin intermediul atingerii ecranului. In plus, pe langa iPhone, PowerShell si Moga Ace Power au suport si pentru generatia a cincea a iPod touch.

Untitled

 

Cuvantul “power” din denumirea ambelor dispozitive sugereaza rezistenta. Astfel, Logitech PowerShell incorporeaza o baterie cu o capacitate de 1.500 mAh, in timp ce Moga Ace Power construit de Power A este alimentat de un acumulator cu o capacitate de 1.800 mAh. Totusi, similaritatile dintre cele doua controllere nu se termina aici. PowerShell este comercializat la pretul de 99 de dolari, in timp ce Moga Ace Power se vinde cu 100 de dolari.

 

Specialistii in domeniu avertiseaza, insa, ca primele generatii ale acestor controllere au multe neajunsuri. Testele efectuate cu Moga Ace Power au produs deja dezamagire. Desi pretul este destul de ridicat, controllerul pare a fi construit din materiale ieftine si nu poate fi considerat un accesoriu entuziasmant. Desigur, aceste gadget-uri sunt foarte departe de controllerele Sony PS4. Dispozitivele de control pentru iPhone mai au mult pana cand vor deveni sigure, dar este de apreciat ca PowerShell si Moga Ace Power au deschis acest proces.

 

Aici, materialul video de prezentare a Logitech PowerShell:

 

 

Πηγή: The Verge