Prima expozitie de fotografie pe hartie manuala se deschide la Muzeul National al Taranului Roman

289

Epson si Asociatia Ordinul Manufacturierilor au inaugurat marti, 4 august 2015, expozitia „Back to the fibers – de la tipar manual la imprimare inkjet”, o premiera prin faptul ca aduce impreuna cele mai noi tehnologii in materie de imprimare cu o tehnica veche de mii de ani – fabricarea de hartie – si cu fotografia clasica si conceptuala. Expozitia cuprinde 27 de lucrari ale artistilor vizuali Lucian Muntean si Cristiana Negoescu, tiparite pe hartie manuala cu ajutorul imprimantei Epson L850.

 

Pentru tiparirea celor 27 de lucrari a fost folosit modelul Epson L850 (multifunctional) care poate fi operat independent, fara sa fie conectat la un computer, si care tipareste direct de pe carduri de memorie si camere cu PictBridge. Tehnologia de care dispune ii permite sa printeze pe numeroase tipuri de hartie, chiar si pe cea realizata manual, dupa o tehnica veche de cateva mii de ani. In plus, si noile modele de imprimante Epson cu patru culori pot fi folosite pentru a tipari pe hartie manuala.

 

Expozitia marcheaza inceputul colaborarii dintre Epson si Asociatia Ordinul Manufacturierilor pentru sustinerea si dezvoltarea imprimarii inkjet pe medii de imprimare neconventionale, cum este hartia manuala. Proiectul presupune serii de evenimente de arta fotografica, experimente care sa determine tehnicile potrivite de lucru pentru reinventarea acestui fel accesibil de imprimare, dar si intalniri cu specialisti sau pasionati, in Atelierul de Carte.