Pretul consolei Sony PlayStation 4 a fost divulgat de presa Japoneza

13

Cotidianul Japonez Asahi Shimbun, publicatie cu o reputatie buna, anunta ca Sony PlayStation 4 va fi comercializata in Tara Soarelui Rasare cu doar 40.000 de YEN, echivalentu a 270£.

Informatia pare sa fie plauzibila, PS3 fiind cotat la 250£ in Japonia cand a fost lansat peste hotare. Nu va bucurati inca, la pretul de referinta se vor adauga o sumedenie de taxe si costuri suplimentare. Acestea l-au dus pe PS3 la 425£ in UK. V-am sfatui sa va sunati rudele din Japonia, dar ati putea lua teapa daca modelul Japonez nu va fi compatibil cu jocurile europene.

Noua consola a japonezilor va fi anuntata oficial pe 20 Februarie 2013 in cadrul unui eveniment organizat de Sony. Se crede ca PS4 va adaposti un procesor quad-core (sau un AMD64 cu 8 nuclee), 2GB de RAM si va avea 320GB spatiu de stocare.

Oficiali Sony sustin ca tinta lui PS4 nu este puterea ci versatilitatea. Consola doreste sa se faca utila prin sufragerii si sa convietuiasca pasnic cu rivalii sai de temut, tabletele si smartphone-urile.

Ramane sa vedem cu ce va rupe Sony gura targului anul acesta. Pana atunci ar fi indicat sa aveti vreo 2000 de lei pusi de-o parte.

Sursa: pocket-lint.com