Presedintele BlackBerry: iPhone este invechit

19

Thorsten Heins, presedintele BlackBerr, a criticat Apple pentru ca inoveaza intr-un ritm lent, punand in discutie ca, desi BlackBerry datoreaza iOS primele sisteme cu touchscreen, interfata iPhone este invechita. “Apple a facut o treaba fantastica introducand pe piata dispozitivele cu touchscreen si au facut o treaba foarte buna si cu interfata”, a declarat presedintele BlackBerry cu ocazia lansarii SbalckBerry Z10. Totusi, oficialul a continuat spunand ca “rata inovatiei este atat de ridicata in industria noastra incat, daca nu inovezi… poti fi inlocuit foarte rapid”. Asta este un lucru de care Apple ar trebui sa se teama in opinia lui Heins.

Interfata iPhone, cu tot respectul pentru inovatia pe care a adus-o, este veche de 5 ani”, a concluzionat oficialul BlackBerry. Prin contrast, Heins a subliniat ca BlackBerry este mai bun decat Apple in a indeplini sarcini multiple.

Presedinele companiei de producatoare de telefoane mobile nu a dat cifre clare cu privire la vanzari, dar sustine ca firma este intr-o perioada de tacere, inaintea  lansarii cifrelor oficiale. Totusi, Thorsten Heins a reconfirmat ca se ia in calcul licentierea BlackBerry 10 – presupunand ca exista suficienti producatori care sa vrea sa foloseasca acest sistem pe dispozitivele lor. In acest moement, insa, toate fortele sunt indreptate catre promovarea BlackBerry Z10.

In ceea ce priveste implicarea BlackBerry in productia de tablete, probabil ca acest lucru nu se va intampla prea curand. La acest capitol, presedintele companiei ofera firmei Apple mai mult credit: “Cred ca Apple a reusit sa domine aceasta ramura, asa ca nu mi se pare o miscare inteligenta sa incercam si noi. Trebuie sa clarific, pentru clientii de tip business, pentru consumatori, pentru publicul tinta al BB10, ce as putea sa le ofer pentru a le oferi experienta computerelor mobile in forma unei tablete, ceva care sa mearga mai departe decat ideea obisnuita promovata de acest dispozitiv”, a concluzionat Thorsten Heins.

Aceasta pozitie a presedintelui BlackBerry este asemanatoare cu cea a lui Stephen Elop, conducatorul Nokia, care a sustinut ca nu va incerca sa intre pe piata de tablete pana cand nu va gasi un mod optim de abordare.

 

Πηγή: SlashGear