PlayStation DualSock 4 este compatibil cu PC-urile care ruleaza Windows

12

Sony a lansat recent o noua gama de periferice, adica un joystick wireless numit PlayStation DualSock 4. La lansare, nu era clar daca acest dispozitiv va fi compatibil si cu calculatoarele care ruleaza sistemul de operare Windows, insa acest lucru a fost confirmat.

Aceasta compatibilitate cu Windows este oarecum socanta in cazul joystick-urilor care au ca tinta, de fapt, consola PlayStation 4, mai ales ca alte companii ca Microsoft sau Nintendo nu au optat pentru astfel de functionalitate. Confirmarea ca PlayStation DualSock 4 este compatibil cu Windows a fost postata de presedintele Sony pe contul de Twitter. Oficialul precizeaza ca dispozitivul va functiona “cu comenzi de baza” pe calculatoarele care ruleaza Windows. Acest lucru inseamna ca este foarte posibil ca touchpad-ul joystick-ului sa nu functioneze, desi Sony a precizat ca “butoanele analog si celelalte butoane vor functiona normal”.

PlayStation DualSock 4 ruleaza, pentru a functiona, sistemul Xinput care apartine Microsoft. Acest sistem inclus in joystick este foarte important intrucat niciunul dintre controllerele anterioare pentru PlayStation nu il include. PlayStation DualSock 4 va fi lansat oficial impreuna cu consola PlayStation 4 inainte de sfarsitul acestui an. Controllerul va veni in mai multe variante de culori: negru, albastru si rosu.

Unul dintre punctele care merita mentionate este ca nu se vor putea stinge luminile care lumineaza controllerul PlayStation DualSock 4, insa acest lucru depinde de gustul utilizatorilor – unora le-ar putea placea, in timp ce altii vor fi dezamagiti de aceasta caracteristica.

Πηγή: Slashgear