PlayStation 4 si PlayStation Vita devin disponibile in China de pe 11 ianuarie

27

Dispozitivele PlayStation 4 si PlayStation Vita vor intra oficial pe piata din China pe data de 11 ianuarie 2015, la peste trei luni de cand Xbox One a ajuns pe rafturile din aceasta tara.

 

Consola PlayStation 4 se va vinde cu 470 de dolari, in timp ce PlayStation Vita se va vinde cu 210 dolari. Aceste preturi sunt mult sub cei 600 de dolari cu care se comercializeaza Xbox One (fara sistem Kinect). Sony a mai anuntat si o serie de jocuri special create pentru priata din China, care se potrivesc cu promisiunea ca firma va comercializa “jocuri sanatoase care sunt potrivite pentru situatia nationala a Chinei, in concordanta cu reglementarile in domeniu”. In plus, Sony colaboreaza cu OPCD si se va supune probabil tuturor cerintelor Guvernului pentru a usura intrarea PlayStation 4 pe aceasta piata.

 

In ultimii 12 ani, consolele de jocuri au fost interzise in China. Totusi, dispozitivele erau usor de obtinut prin intermediul pietei negre. De asemenea, au existat speculatii care sustin ca jocurile importate ar putea fi cenzurate sau incompatibile cu cosolele PlayStation adaptate pentru China. Sony a mai precizat ca titluri ca Final Fantasy X si Lehman Legend vor fi disponibile, in masura in care autoritatile le vor aproba.

 

Sony va oferi versiuni PlayStation 4 si PlayStation Vita atat cu carcase albe cat si negre si va continua cu lansarea unei editii limitate Dragon Edition ulterior. In ceea ce priveste succesul pe piata, in ciuda entuziasmului de la lansare, vanzarile pentru Xbox One au fost slabe. Ramane de vazut daca si consolele PlayStation vor avea parte de acelasi tratament.

 

Πηγή: Engadget