Platforma AutoRip de la Amazon transforma CD-urile in MP3-uri

22

Amazon a introdus platforma AutoRip, un serviciu care  ofera utilizatorilor versiuni MP3 gratuite ale CD-urilor pe care le-au achizitionat de la companie.

Cand cineva cumpara CD-uri AutoRip, versiunea MP3 a acestora este adaugata automat la arhivele lor Cloud Player, de unde le pot accesa fara niciun fel de taxa pentru a putea fi redate imediat sau pentru descarcare – fara sa mai fie nevoie sa le fie livrate CD-urile”, a declarat Amazon pentru publicatia  TGDaily.

“In plus, cei care au cumparat CD-uri AutoRip, oricand de la deschiderea Music Store in 1998, vor gasi aceste albume in arhivele lor Cloud Player – si acestea, de asemenea gratuite.”, a mai adaugat compania.

Mai mult de 50.000 de albume, inclusiv titluri de la casele mari de discuri, sunt, in acest moment disponibile in AutoRip si se adauga permanent unele noi. Este de asteptat ca aceste fisiere sa poata fi redate de pe dispozitivele Kindle Fire, telefoanele sau tabletele Android, iPhone, iPod touch, televizoare Samsung, Roku, Sonos sau browsere web.

Serviciul ofera spatiu de stocare gratuit si face copii de rezerva ale tuturor MP3-urilor stocate in arhivele Cloud Player, aceste fisiere neafectand limita de stocare a serviciului Cloud. Muzica care provine de pe platforma AutoRip are o calitate buna, de 256 Kbps.

AutoRip este cel mai recent serviciu pentru muzica pe care Amazon l-a lansat in ultimele luni. In iunie 2012, compania a lansat Cloud Player pentru iPhone si iPod touch si, la cateva saptamani dupa aceea, o noua platforma de sincronizare care permitea utilizatorilor sa importe muzica in Cloud Player prin scanarea arhivelor iTunes sau a Windows Media Player. Utilizatorii puteau sincroniza muzica cu cea provenita din cataloagele extinse ale Amazon.

 

Sursa: TGDaily