Placa video Asus Strix GTX 960 este disponibila in Romania

15

Cel mai nou GPU nVidia, bazat pe arhitectura Maxwell, GTX 960, a ajuns in Romania, iar una dintre placile video care se va folosi de acesta este Strix GTX 960, produsa de Asus.

 

Placa video Asus este dotata cu racirea DirectCU II, alimentare cu 5 faze pentru stabilitate in OC si urca din fabrica frecventa GPU-ului la 1291MHz, repectiv la 1317MHz in modul Boost. Mentionam ca frecventele de baza prezentate pe website-ul nVidia sunt de 1127MHz, 1178MHz (Boost). Restul specificatiilor au ramas aceleasi ca ale modelului de referinta anume, 2GB VRAM GDDR5, interfata memorie de 128bit, alimentare aditionala printr-un singur cablu cu 6 pini, o iesire video DVI, una HDMI si trei DisplayPort. Toate aceste iesiri video sunt necesare in caz ca doriti sa redati continut pe monitoare multiple, la rezolutia maxima suportata de placa, 5120×3200. Daca planuiti sa utilizati placa in special pentru creare si redare de continut video va veti bucura sa aflati ca aceasta ofera suport H.265 (compresie/decompresie), in timp ce 970 si 980 ofera suport doar pentru compresie. Strix GTX 960 va fi insotita bineinteles de software aditional Asus pentru monitorizare, control si streaming (XSplit Gamecaster si licenta de 1 an pentru XSplit Premium).

 

Pretul, din nefericire, este dezamagitor in Romania. Un exemplar Asus Strix GTX 960 costa in jur de 1150Lei si pune 960-ul fata in fata cu procesoare video mai puternice (conform testelor), oferite de concurentul direct al nVidia. Daca potentialul cumparator poate supravietui fara tehnologiile nVidia (DSR, MFAA, VXGI, PhysX, etc.), alegerea pe care o va face este destul de clara.

 

Sa ne bucuram totusi pentru cei din SUA care pot cumpara un GTX 960 cu 209 Dolari.