Pinterest valoreaza 2,5 miliarde de dolari dupa ultima runda de investitii

11

Investitorii cred ca Pinterest este noul Facebook. Nu-i de mirare astfel faptul ca firma a atras recent o noua runda de investitii in valoare de 200 milioane de dolari, care i-a ridicat valoarea totala la 2,5 miliarde de dolari.

Cel mai mare investitor participant la noua runda este Valiant Capital Management, un fond inchis de investitii care detine participatii importante in Google si Apple. Fondatorul Valiant, Christopher Hansen, a fost unul dintre primii investitori in Facebook.

Pana acum, Pinterest a atras investitii in valoare de 339,5 milioane de dolari. Insa la fel ca si alte startup-uri care ofera servicii foarte populare, precum Instagram (in august 2012, reteaua scoiala centra in jurul imaginilor inregistra pierderi de 2,7 milioane de dolari -n.e.), Pinterest nu a gasit inca o modalitate de a face bani. Anul trecut, compania l-a angajat pe Tim Kendall, unul dintre arhitectii strategiei de monetizare a Facebook.

Cresterea inregistrata de platforma este impresionanta. Luna trecuta, Pinterest a ajuns la 28 milioane de vizitatori unici pe luna, potrivit firmei de cercetare a pietei comScore, fata de 17 milioane in luna martie din 2012.