Piatra ce te asculta si umbrela ce trage sageti otravitoare: gadget-uri de spionaj desprinse din James Bond

45

“The Thing”

 

Chiar daca le lipseste “sclipirea Hollywood-iana”, nu le face mai putin eficiente. Pana la urma scopul spionajului este acela de a asculta, a avea multa rabdare pentru a afla informatii confidentiale, scrieMashable. 

“The Thing”  (Lucrul – n.r.) a fost unul dintre primele instrumente de spionaj camuflate care transmiteau semnale audio folosind energie dintr-o sursa exterioara. Simplista pentru standardele de astazi, The Thing era o mica membrana conectata la o antena. Avand in vedere ca nu exista sursa de energie, era dificil de depistat, si simplitatea designului realizat de Leon Theremin asigura ca va avea parte de o durata de functionare ridicata. 

URSS a folosit The Thing pentru a spiona SUA, implementand device-ul intr-o placa de lemn sculptata pe care delegatia ruseasca a oferit-o Ambasadorului SUA pe 4 august 1945, ca “un gest de prietenie”. Device-ul a fost descoperit abia in 1952, cand un radio britanic a auzit pur intamplator, pe un canal radio, conversatii din biroul ambasadorului SUA. 

Practic, peretii prindeau glas. 

Sursa: wall-street