Piata de terminale mobile ar putea ajunge la 2,6 miliarde de unitati pana in 2016

9

Piata de terminale mobile ar putea ajunge la 2,6 miliarde de unitati pana in 2016 conform unui studiu Canalys. Previziunile anunta o crestere cu 35 de procente a vanzarilor de tablete si de 18 procente pentru piata de smartphone-uri. Notebook-urile vor cunoaste un declin in urmatorii trei ani, scadere estimata la 6 procente din volumul total care se livreaza in acest moment catre retaileri.

In 2016 piata de smartphone-uri se va dubla fata de 2012. In ceea ce priveste sistemele de operare, Android va detine 71 la suta din piata de productie, volum ce va scadea in 2016 la doar 66 procente.

Anul trecut  cifrele publicate in studii de piata prezentau ca lider a sistemelor de operare pentru smartphone-uri sistemul Android, ce detinea suprematia cu 71 la suta din terminalele mobile produse, urmat de iOS cu doar 20 de procente si BlackBerry cu 5 la suta din volumul total.

Vicepresedintele Canalys a declarat ca sistemele de operare noi ca Firefox OS, Tizen, Sailfish sau Ubuntu vor fi in atentia publicului la MWC de la Barcelona si “Cea mai buna sansa pe termen scurt este sa atraga pe cei care isi achizitioneaza pentru prima data un smartphone” si ca  Mozzila lucreaza cu cativa operatori sa lanseze terminale care sa vizeze exact aceasta piata.

Productia de tablete este preconizata a ajunge la 384 milioane de unitati in 2016. Acest numar va fi dominat de tabletele de 7 inch insa Apple isi va mentine suprematia pe acest segment in urmatorii 5 ani.

Sursa: Digitimes