Piata de mobile marketing este in continua crestere

31

Piata de mobile marketing va creste in acest an cu 1,5 milioane de euro fata de anul trecut , mai exact, pana la 8,5 milioane de euro, potrivit cifrelor anuntate de agentia Breeze Mobile, citat de Business24.

“Preconizam ca 2013 este anul in care piata locala de marketing mobil va depasi pragul de 10 milioane de euro. Compania noastra isi propune sa ofere cat mai devreme acest suport si cunostinte pentru toti cei interesati”, a declarat Dan Virtopeanu, directorul agentiei Breeze Mobile.

In acest moment, aproximativ sase milioane de utilizatori din Romania acceseaza Internetul prin intermediul telefonului mobil, 50% dintre acestia folosind smartphone-ul.

Aplicatiile pentru smarthone-uri vor contoriza anul viitor aproximativ 10% din valoarea pietei de mobile marketing, conform spuselor lui Virtopeanu.

Facebook, care este cea mai populara retea din lume, este accesata de aproximativ 1,8 milioane de romani, prin intemediul telefonulului mobil. In ceea ce priveste serviciul Yahoo, acesta este accesat de catre 2,2 milioane de romani de pe mobil.

Potrivit datelor oferite de Breeze Mobile, in Romania exista aproape 23 de milioane de cartele active, ceea ce inseamna o extindere a telefoniei mobile de 120%.

Breeze Mobile a fost lansata recent de grupul Leo Burnett, ca urmare a evolutiei in continua crestere a pietei de telefonia mobile si a utilizarii intensive a internetului mobil de catre mobil.