Piata de gadget-uri care se pot purta ar putea ajunge la 64 de milioane pana in 2017

15

Piata de gadget-uri pe care utilizatorii le pot purta este intr-o inceata, dar continua crestere. Acest lucru se intampla deoarece ceasurile inteligente ca Galaxy Gear si altele si ochelarii inteligenti Google Glass devin din ce in ce mai populari, intr-o industrie care se va dezvolta, cu siguranta, in perioada urmatoare.

Un analist al unei firme de profil a analizat aceste tendinte si a incercat sa faca o estimare petru viitor. Astfel, pana in 2017, este posibil ca numarul de livrar pentru gadget-uri care se pot purta sa atinga 64 de milioane. Compania mai precizeaza ca livrarile pentru ceasuri inteligente, ochelari inteligenti si gadget-uri pentru fitness care se pot purta, au atins, in 2012, 8.3 milioane de dispozitive. Aceasta cifra reprezinta o crestere cu 3.1 milioane fata de datele inregistrate in 2011. Daca rata de crestere de 50.6 procente se va mentine, tinta de 64 de milioane de dispozitive in 2017 se va atinge.

Desi livrarile de gadget-uri pentru fitness au cea mai mare pondere in prezent, analistii se asteapta ca, pe viitor, acest loc sa fie ocupat de ceasurile inteligente. Cum acestea vor oferi si functiile pe care le indeplinesc gadget-urile pentru fitness, nevoia de a achizitiona dispozitive inteligente speciale pentru activitatile fizice va disparea.

“Se pregateste o furtuna perfecta bazata pe inovatie, conectivitate wireless putin consumatoare de energie, tehnologii bazate pe senzori, servicii de tip cloud si interfate bazate pe voce. Toate acestea pregatesc drumul catre gadget-urile conectabile care se pot purta. Totusi, pentru a avea succes, dispozitivele de astazi trebuie sa evolueze in ceva mai mult decat doar dispozitive de monitorizare fitness, sau dispozitive care afiseaza notificari ca prelungire a smarphone-ului”, a mai declarat analistul.

 

Πηγή: Slashgear