PhotoMath, aplicatia care rezolva probleme de matematica prin intermediul camerei foto

18

Multi dintre utilizatorii de smartphone-uri, in special elevii care au ore de matematica, se intreaba de ce nu s-a inventat pana acum o tehnologie care sa permita rezolvarea lor cat mai rapida si cat mai usoara. Ei bine, acum exista PhotoMath.

 

Cei care folosesc PhotoMath se pot ajuta de camera foto a smartphone-ului pentru a scana problemele de matematica, iar rezultatele vor aparea pe ecran. In cazul in care este nevoie de o abordare pas cu pas, aplicatia are o setare care afiseaza fiecare etapa a rezolvarii acelei probleme. Utilitatea PhotoMath este fenomenala, desi unii se tem ca ar putea incuraja elevii sa nu mai invete si sa se bazeze exclusiv pe ajutorul tehologiei.

 

Desigur, echipa din spatele aplicatiei nu incurajeaza asa ceva. Oricum ar fi, specialistii se pricep la tehnologii de acest gen, mai ales ca una dintre aplicatiile dezvoltate in trecut putea fi folosita de utilizatori pentru a-si plati facturile, tot cu ajutorul camerei foto a smartphone-ului.

 

PhotoMath este disponibila pentru sistemele de operare iOS si Windows Phone, iar suportul pentru Android va fi introdus, cel mai probabil, la inceputul anului viitor. Este de precizat ca aplicatia nu recunoaste scrisul de mana, insa poate fi folosita in cazul manualelor tiparite.

 

Iata si un material video care prezinta aplicatia PhotoMath:

 

PhotoMath from MicroBLINK on Vimeo.

 

Πηγή: Slashgear