Peste 200 de iPhone-uri 5 furate in Japonia si respectiv Anglia

36

 

Se pare ca rabdarea unora chiar are limite in ceea ce priveste noul dispozitiv de la Apple. Vanzarile au depasit recordurile, chiar si cozile de o saptamana de la intrarea in magazinele ce urmau sa comercializeze noul telefon, insa unii nu au mai avut rabdare cateva ore pana la deschiderea magazinului. Wall Street News raporteaza ca peste 200 de terminale au fost furate la doar cateva ore de lansarea oficiala, din cateva magazine din Osaka, Japonia. magazinele vizate au fost KDDI si Softbank, valoarea estimata a pierderilor fiind de aproape 100.000 dolari. 

Jaful nu a fost unul provocat de teama ca va pune altcineva mana pe noul gadget inaintea lor ci mai degraba unul organizat profesionist. Cele 116 dispozitive au fost furate din magazinul Softbank in mai putin de 4 minute dintr-o camera de depozitare a magazinului.

Nu doar Japonia a avut de suferit in acest sens, un magazin O2 din Londra a fost jefuit in acelasi stil, numarul terminalelor furate ajungand aici la 250 de bucati. in Anglia se presupune ca unul dintre angajatii magazinului respectiv este responsabil pentru jaful respectiv acesta fiind cercetat de catre politie in prezent. Sunt curios insa ce vor face hotii cu acele telefoane avand in vedere ca magazinele pagubite sigur trebuie sa detina o lista cu IMEI-urile telefoanelor care se pot bloca la prima activare. 

Sursa: playtech.ro