Peste 11.900 de pagini digitalizate de voluntari sunt acum disponibile publicului larg

12

Publicul larg are de acum acces la peste 11.900 de pagini si peste 1400 de materiale ale fondurilor Bibliotecii Nationale a Romaniei si Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” din Cluj, ca urmare a proiectului Orange de digitalizare a materialelor, o parte dintre ele fiind realizate in format audio pentru persoanele cu dizabilitati de vedere.

 

Pe parcursul a doua saptamani, voluntarii implicati in proiect au scanat si catalogat materiale din colectiile bibliotecilor colaboratoare, precum si carti postale cu Bucurestiul si alte orase ale Romaniei sau documente de corespondenta a unor personalitati romane.

 

Cartile si materialele digitalizate si transpuse in format audio au fost incarcate pe site-urilor bibliotecilor implicate, intr-o sectiune speciala dedicata proiectului Orange, de unde pot fi accesate de doritori. Rezultatul acestei initiative culturale de voluntariat poate fi consultat online de pe site-ul Bibliotecii Nationale a Romaniei si al Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”.

 

Editia de anul acesta a proiectului Orange „Saptamana Voluntariatului”, si-a propus implicarea in doua proiecte de responsabilizare sociala, unul dintre ele fiind acesta al digitalizarii cartilor, iar cel de-al doilea de reciclare a telefoanelor mobile. Voluntarii implicati au fost atat angajati ai Orange sau al bibliotecilor, dar si membri ai comunitatii locale care au dorit sa ajute.