Pentax a anuntat Optio WG-3, o camera foto pregatita pentru Apocalipsa

  11
  Apocalipsa n-a venit in 2012, asa cum anuntasera mayasii, insa multi inca o asteapta. Pentru acestia, dar si pentru cei pasionati de aventuri in natura, exista o multime de camere foto foarte rezistente pe piata. Pentax este una din companiile cu traditie in domeniu, aflandu-se acum la a 15-a generatie de astfel de dispozitive. 
   
  Japonezii au anuntat acum modelul f2.0 WG-3, rezistent la apa, frig, praf, rupere si socuri. 
   
  WG-3 poate fi scufundata fara probleme in apa pana la o adancime de 14 metri, poate cadea de la o inaltime de 2 metri pe orice suprafata, rezista la o presiune de aproape 100 kilograme si functioneaza fara probleme la temperaturi minime de -10 grade Celsius
   
  Camera dispunde un senzor de imagine de 16 megapixeli si un ecran LCD cu unghiuri de vizualizare orizontale si verticale de 170 de grade. 
   
  Exista doua versiuni ale WG-3, una cu senzor GPS si alta fara. Prima versiune dispune de un ecran LCD suplimentar, mai mic, pe care pot fi citite presiunea, altitudinea si ora. De asemenea, acest model dispune de tehnologie de incarcare wireless Qi
   
  Versiunea cu GPS este disponibila in culorile purpuriu si verde, la pretul de 350 de dolari. Versiuna fara GPS costa cu 50 de dolari mai putin.