Pe Veritel.ro poti afla care este cea mai buna oferta telecom pentru tine

23

ANCOM a actualizat pe Veritel.ro – aplicatia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate, aferente primului semestru al anului 2014.

 

Folosind aplicatia Veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie si internet fix si mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimarile de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a pretului. In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii. Accesul la aceasta aplicatie este gratuit si nu este conditionat in niciun fel, utilizatorii avand acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicatii din Romania.

 

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale (dintre care 67 in retea proprie si 4 in afara retelei) si vorbeste in medie 208 minute in retea (din care 207 catre mobil si 1 catre fix) si 37 de minute in afara retelei (din care 30 catre mobil si 7 catre fix).

 

Un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri nationale (din care 22 in retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeste in medie 69 de minute in retea (toate catre mobil) si 12 minute in afara retelei (din care 10 catre mobil si 2 catre fix).

 

Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri nationale (din care 201 in retea proprie si 12 in afara retelei) si vorbeste in medie 623 minute in retea (din care 621 catre mobil si 3 catre fix) si 111 de minute in afara retelei (din care 90 catre mobil si 21 catre fix).

 

Totodata, pe www.veritel.ro au fost actualizate si valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu si intensiv de telefonie fixa. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste lunar 51 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei.

 

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania in primul semestru din 2014, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea ofertei cautate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite.