Patru romani pe lista scurta la Premiile Sony World Photography

12

Lista scurta a castigatorilor editiei 2014 a Premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competitii de fotografie din lume, cuprinde numele a patru romani la sectiunile “Open” si “Youth”.

 

Fotografi din 166 de tari au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare numar de inscrieri din istoria celor sapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o lista reprezentativa a celor mai bune lucrari fotografice contemporante din intreaga lume.

 

In fotografiile inscrise in competitie, juriul a identificat multe povesti care forteaza spectatorul sa gaseasca ceva surprinzator in fiecare zi. Scenele bine documentate au fost abordate cu stiluri fotografice inovatoare si au fost facute sa inspire alti fotografi din toate colturile lumii.

 

Acesta a adaugat ca juriul a fost format dintr-un ”grup entuziast, care a muncit din greu” oferindu-le fotografilor amatori, dar si celor experimentati o platforma globala, unde sa isi expuna munca si sa fie admirati.

 

Astrid Merget, Director de Creatie al Organizatiei Mondiale Pentru Fotografie, a adaugat: “Am avut placerea sa fiu martora a selectiei si alcatuirii listei timp de sapte ani, iar rezultatele nu au fost niciodata mai incantatoare. An dupa an, suntem norocosi sa primim mii de fotografii pentru fiecare categorie a competitiei, astfel ca jurizarea devine o experienta revigoranta. In acest an nu exista nicio exceptie, iar competitia ne-a daruit o colectie impresionanta de fotografii de diverse genuri, tipuri, din locuri diferite si o multime de subiecte de dezbatut”.

 

Toate imaginile listei finale for fi expuse la Somerset House, Londra, intre 1 si 18 mai, ca parte a Expozitiei Premiilor Mondiale Sony World Photography. Fotografiile castigatoare vor fi printate deMetro Imaging, sponsorul principal al concursului. Biletele pot fi cumparate pe www.worldphoto.org/2014exhibition. Imaginile finaliste si castigatoare vor fi publicate in editia 2014 a cartii Premiile Sony World Photography.

 

Castigatorii competitiilor Open si Youth vor fi anuntati pe 18 Martie. Castigatorii categoriei profesionale si ai ravnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anuntati la Gala din 20 aprilie, ce va avea loc in Londra.

 

Castigatorul distinctiei L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toti castigatorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.