Patru aplicatii foto neintuitive si amuzante, pentru iOS si Android [video]

36

Printre atatea aplicatii foto in care deja s-a stabilit o ierarhie a popularitatii, ne-am gandit sa mentionam cateva alte aplicatii, mai putin cunoscute, care aduc un plus de amuzament pozelor. Selectiile noastre nu au filtre si efecte care vor sa perfectioneze imaginile fara sa fie cazul, ca doar pozele sunt postate apoi pe paginile retelelor sociale ale celor care le-au facut. Deci au rol de amuzament, nu de arta.

 

Prima de acest gen este Paper Camera, o aplicatie care lucreaza si ea cu filtre, insa spre deosebire de Instagram care vrea ca totul sa fie mai frumos decat poate oferi camera foto a dispozitivului cu care s-a captat imaginea, Paper Camera afiseaza efectele in timpul real de utilizare a camerei foto, inclusiv cel de aspect de hartie sau de schita, incat poza finala poate arata ca o ciorna sau o pagina mototolita de caiet. Aplicatia costa 2 dolari si este disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android

 

In aceeasi idee, si aplicatia Sktchy ofera desene si schite in loc de poze, asta pentru ca oamenii care te cunosc deja stiu cum arati si poate ar vrea sa te imagineze si altfel. Aceasta aplicatie este gratuita si este disponibila numai pentru iOS. Nu este necesar sa faci o poza ca sa aplici efectul de schita, ci poti alege dintr-o galerie de fotografii pe care sa le editezi in felul asta, aplicatia avand si rolul de a aduna artisti care sa gaseasca inspiratie in aceste schite. 

 

Aplicatia Photochop- Chop Up and Distort Your Photos este exact ce ai nevoie ca sa faci si sa postezi poze urate, deformate sau sa rearanjezi imagini deja existente in galeria ta. Cel mai interesant efect al acestei aplicatii este ca te distrezi cu modul in care poate aranja diverse poze in colaje, astfel incat sa iasa mai degraba o compozitie distorsionata. Aplicatia este disponibila doar pentru iOS, la pretul de un dolar.

Photo_chop_chop

 

Nu in ultimul rand, daca esti fan Flappy Bird sau Minecraft, adica a universului pixelilor, atunci aplicatia asta foto ti se va parea poate interesanta. Este vorba de Pixelwakker, o aplicatie gratuita dedicate iOS, care iti transforma elementele din pozele tale in cumuli de pixeli, de puncta, linii si alte efecte care iti ofera alta perspectiva sau macar alt mod de a posta poze pe retelele sociale.

headShot_pixelwakker

 

 

De ce sa nu te distrezi si sa incerci sa faci poze mai realiste cu telefonul, daca este doar de dragul postarii si a socializarii? Aceste patru aplicatii sunt cateva din multele existente, asa ca merita sa lasati aplicatia preferata sau cea mai cunoscuta ca sa explorati alte moduri in care va puteti folosi de tehnologia telefoanelor.