Participa la ‘Girls Who Code Celebration Day’, prima conferinta dedicata programatoarelor din Romania

19

Girls Who Code Celebration Day este prima conferinta romaneasca dedicata programatoarei Anitei Borg si femeilor pasionate de programare, care va avea loc pe 24 ianuarie la Impact HUB Bucharest. Inscrierile se pot face online pana pe 22 ianuarie. Anita Borg Birthday Celebration este o initiativa inceputa de catre bursierele Google Anita Borg, iar evenimentul Girls Who Code Celebration Day este organizat de Girls Who Code Romania, Girls In Tech Romania si Tech Lounge.

 

Evenimentul de celebrare a femeilor pasionate de programare va incepe cu o conferinta in cadrul careia programatoare de la companii precum Google, Gameloft sau Luxoft vor vorbi despre experienta lor profesionala si despre proiectele interesante la care au contribuit de-a lungul carierei lor, urmata de sesiune de socializare, de fotografii si de teatru de improvizatie.

 

Conferinta Girls Who Code Celebration Day este dedicata Anitei Borg, o programatoare care in 1981 a adus o contributie importanta la dezvoltarea unui sistem de operare tolerant la defecte. Anita Borg a propus initiativa “50/50 by 2020” prin care se propune ca, pana in 2020, jumatate din programatori sa fie femei.

 

In prezent, procentul programatoarelor este inca departe de 50%. Cele mai importante initiative ale Anitei Borg, de incurajare a femeilor programatoare, au fost: infiintarea comunitatii Systers, a Institutului Anita Borg pentru Femei si Tehnologie si a conferinței Grace Hopper Celebration of Women in Computing. Anita Borg a murit in 2003, in urma unei tumori cerebrale.