Parlamentul European interzice aplicatiile mobile Microsoft Outlook

17

Angajatilor Parlamentului European li s-a cerut sa dezinstaleze noile aplicatii mobile Outlook din cauza unor suspiciuni cu privire la existenta unor brese de securitate. Outlook, o aplicatie bazata pe serviciul Acompli pe care Microsoft l-a cumparat anul trecut, are o serie de brese cu privire datele personale, acestea fiind automat trimise catre serverele Microsoft.

 

Un expert in securitate a numit aceste aplicatii “un cosmar al securitatii”. Chiar daca Microsoft neaga ca exista brese in cadrul aplicatiilor, se pare ca Parlamentul European nu isi asuma niciun fel de riscuri si a dat urmatoarea declaratie care angajati: “Va rugam sa nu instalati aceasta aplicatie si, in caz ca o folositi deja pentru adresa de e-mail din cadrul Parlamentului European, va rugam sa o dezinstalati imediat si sa va schimbati parola”. De altfel, si University of Wisconsin a exprimat ingrijorari cu privire la noul Outlook cloud-based si a blocat deja accesul acestui software la serverele destinate suitei Office 365 si a sfatuit 170 de utilizatori sa isi schimbe parolele.

 

Pe de alta parte, Microsoft asigura ca transferul de date dublu criptat respecta standardele de securitate, insa din ce in ce mai multe organizatii au dubii. Chiar si asa, se pare ca gigantul nu si-a regandit strategia si isi mentine punctul de vedere.

 

Πηγή: The Inquirer