Parlamentul European a votat investigarea PRISM-ului

25

De la descoperirea campaniei de spionaj PRISM au iesit treptat la iveala companiile turnatoare, autoritatile americane au intors spatele publicatiilor din SUA, iar Edward Snowden tot cauta azil.

Marile companii de telecomunicatii ce isi au sediul in SUA au avut reflexe tarzii si au incercat abia dupa dezvaluirea colaborarii stranse cu institutiile statului sa isi spele pacatele. Ce ne-a surprins cel mai mult a fost faptul ca Europa nu a reactionat in niciun fel. PRISM a iscat controverse datorita americanilor care ii spionau pe americani si nu pentru ca SUA urmareste activitatea de pe internet a intregului mapamond fara un motiv intemeiat.

Dupa o luna de la publicarea primelor informatii despre PRISM, Parlamentul European a decis, prin vot, investigarea activitatilor de supraveghere desfasurate de SUA in spatiul Uniunii Europene. Rezultatele investigatiei si impactul procesului de supraveghere vor fi raportate pana la sfarsitul acestui an.

Sursa mentioneaza ca Uniunea Europeana ofera in prezent Statelor Unite informatii despre pasagerii curselor aeriene si rapoarte cu activitatile bancare ale cetatenilor europeni.

Πηγή: engadget