Panasonic Color Splitter ar putea revolutiona camerele de pe telefoane

9

Urmatorul pas in evolutia camerelor foto digitale ar putea fi marcat de Panasonic. Compania Japoneza mizeaza pe tehnologia color splitter pentru a imbunatati semnificativ calitatea imaginilor capturate in conditii de iluminare scazuta.

Tehnologia este utila mai ales in cazul camerelor de pe dispozitivele mobile. Dimensiunile restranse ale senzorilor si implicit a pixelsite-urilor au ca rezultat imagini pline de paraziti daca iluminarea nu este corespunzatoare. Acest inconvenient poate fi eliminat prin inlaturarea actualului filtru Bayer, ce blocheaza intre 50% si 70% din cantitatea de lumina ce ajunge pe lentila.

Tehnologia color splitter utilizeaza intreaga cantitate de lumina si refracteaza fasciculele in functie de culoare. Un alt avantaj mentionat de Panasonic este faptul ca actualii senzori nu necesita nicio modificare, trebuie doar inlocuit filtrul Bayer cu color splitter-ul Panasonic. Japonezii declara ca se gandeau de ceva timp la aceasta solutie dar simularile necesitau o prea mare putere de calcul. Noii algoritmi si calculatoarele actuale le permit acum sa isi realizeze proiectul.

Cateva explicatii si un micro color splitter pot fi vazute in clipul de mai jos.

Πηγή: gsmarena