Outlook. com iese din versiunea preview si porneste cu 60 de milioane de utilizatori

18

Microsoft a scos serviciul e-mail Outlook.com din versiunea preview, astfel ca acesta a devenit disponibil pentru public. Compania se pregateste sa inchida serviciul de mesagerie Hotmail. Clientul e-mail Gmail de la Google are deja 60 de milioane de utilizatori – fiind serviciul e-mail cu cea mai mare si mai rapida crestere, precizeaza Microsoft.

Toti utilizatorii Hotmail, pe care Microsoft l-a cumparat in 1997, vor trece la noul serviciu Outlook, iar compania promite ca nu vor trebui facute schimbari. “Acest update va trece neobservat si automat pentru utilizatorii de Hotmail. Totul, de la adresa lor e-mail @hotmail.com, parole, mesaje, foldere, contacte, setari, mesaje de raspuns automat etc. vor ramane la fel, fara niciun fel de intrerupere a acestui serviciu de comunicare”, a declarat David Law, unul dintre oficialii Outlook.com.

“Dupa ce au aplicat upgrade-ul, utilizatorii vor putea beneficia de design-ul nou si experienta Outlook.com – o interfata noua si intuitiva, multe optiuni noi si o performanta mai buna. Si nu vom cere niciodata utilizatorilor sa isi schimbe adresa de e-mail intr-una @outlook.com daca ei nu doresc acest lucru”, a mai continuat Law.

Ca parte a lansarii Outlook.com, Microsoft a condus o campanie agresiva de marketing  care a costat zeci de milioane de dolari. Aceasta campanie a pus accentul pe functii ca Sweep care permite mutarea  mesajelor, arhivarea  sau stergerea  in masa. De asemenea, au fost evidentiate diferentele intre Outlook si Gmail la capitolul publicitate, prin intemediul campaniei Scroogled.

“O parte dintre utilizatori au apreciat ca Outlook.com inlocuieste mesajele publicitare cu cele mai noi update-uri de pe Facebook si Twitter, atunci cand acestia citesc un e-mail de la un anumit contact”, a spus David Law.

“De fapt, oamenii au fost expusi, in medie, la 60% mai putine mesaje publicitare atunci cand au folosit Outlook.com, pentru ca acum primesc update-uri relevante ale prietenilor lor”, a precizat oficialul.

Microsoft a declarat ca toti utilizatorii Hotmail vor fi directionati catre noul serviciu cel mai tarziu pana in vara.

 

 

Sursa: TGDaily