Otaku Festival are loc in acest weekend la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti

33

Otaku Festival, cel mai mare festival de cultura japoneza din Romania, va avea loc in acest weekend la Universitatea Romano-Americana, unde sunt asteptati peste 5.000 de iubitori de arta si cultura japoneza, precum si cei mai cunoscuti artisti internationali de cosplay din Europa, Asia si America.  

 

Fanii jocurilor indie sunt asteptati inca de vineri, 8 mai, la Universitatea Romano-Americana, unde vor putea urmari premiera oficiala a documentarului GameLoading: Rise of the Indies, incepand cu ora 18:45. Acesta productie ilustreaza universul jocurilor dezvoltate de studiourile independente si prezinta intregul proces de realizare a acestor titluri, de la concept si pana la momentul lansarii pe piata. 

 

In premiera pentru Europa, editia din 2015 a festivalului de la Bucuresti va fi realizata in parteneriat cu Anime Matsuri, una dintre cele mai importante conventii din Statele Unite, ce aduce impreuna in Houston (Texas) peste 20.000 de iubitori ai culturii japoneze.

 

Otaku Festival este de asemenea un eveniment multitematic ce include 4 zone de activitate: Otaku Pop-Culture (manga, anime, cosplay, figurine, jocuri video, muzica, fashion, cinema), Independent Culture (artisti, jocuri video, muzica, reviste si benzi desenate independente), Modern Culture (cercetare si educatie, industria auto, tehnologie, turism) si Traditional Culture (lifestyle, literatura, arte martiale, arta culinara). Cele mai importante activitati din cadrul Otaku Festival pot fi descoperite pe pagina http://otakufestival.com/2015/attractions.

 

Biletele si abonamentele pot fi cumparate in avans la 40 de lei, iar pentru o singura zi – pretul este de 25 de lei. Acestea pot fi achizitionate si de la intrarea Otaku Festival, la pretul de 30 de lei pentru o zi, respectiv 60 de lei pentru intreg evenimentul. Pentru mai multe detalii, vizitati: . Datorita consolidarii si extinderii comunitatii, Otaku Festival va fi precedat anul acesta de evenimente cu durata de 1 zi, organizate in alte orase din tara (Brasov, Cluj, Timisoara).