Orange prezinta acceleratorul de startup-uri Orange Fab

13

Operatorul telecom Orange a lansat un accelerator pentru startup-uri in Silicon Valley. Acesta va ajuta firmele din SUA ce dezvolta noi produse care schimba modul in care oamenii se conecteaza si comunica.

Programul de accelerare dureaza trei luni, iar intr-o prima faza vor fi alese, in aprilie, sase startup-uri. Firmele vor lucra in acelasi loc, sediul Orange Fab din Silicon Valley, vor primi fonduri de pana la 20.000 de dolari si vor beneficia de peste 22 de evenimente si workshopuri menite sa le ajute in dezvoltarea afacerii.

Printre mentori se numara Jean Marc Harion – director executiv la Orange Belgia, Nate Bold – Design Research Manager la Facebook si Frederique Dame – Product Manager la Uber.

Pot aplica startup-urile care au un produs in faza beta sau deja lansat pe piata.

“Cu Orange Fab, ne alaturam noului val de inovatori din Silicon Valley pentru a reimagina viitorul comunicatiilor”, a declarat Georges Nahon, directorul executiv al Orange Silicon Valley si presedintele Orange Institute.

Compania Orange, parte a grupului France Telecom, este prezenta in 32 de tari si are circa 231 milioane de clienti. Dintre acestia, 172 milioane sunt utilizatori de telefoane mobile.