Optiunea de apeluri voce ajunge pe Google Hangouts pentru iOS

27

In iulie, Google a oferit aplicatiei desktop Google Hangouts o importanta imbunatatire prin introducerea posibilitatii de efectuare de apeluri voce. Acum, aceasta facilitate ajunge si pe dispozitivele iOS si ofera utilizatorilor de iPhone, iPad si iPod touch mai multa functionalitate.

Apelurile care pot fi efectuate cu Google Hangouts sunt gratuite in Statele Unite si Canada, iar utilizatorii pot, de asemenea, sa primeasca apeluri prin intermediul numarului lor Google Voice, desi acest lucru este mai complicat.

O setare din meniul de preferinte va determina apelurile primite prin Google Voice sa fie preluate de aplicatia Google Hangouts, dar utilizatorii care detin deja un numar Google Voice prin care apelurile sunt redirectionate catre telefoanele mobile, vor primi doua apeluri simultan – unul de la aplicatia standard de apel a iPhone si unul de la aplicatia Hangouts. Eliminarea legaturii dintre telefonul mobil si numarul Google Voice rezolva aceasta problema, dar Hangouts nu are, deocamdata sistem de mesagerie vocala, ceea ce inseamna ca nu este tocmai un inlocuitor pentru Voice.

Alte imbunatatiri aduse Google Hangouts permit utilizatorilor sa trimita si sa primeasca fisiere animate de tip .GIF, iar acestea pot fi vizualizate si in timpul unui apel. Cum Google a decis sa introduca apelurile video pentru sisteme iOS este de asteptat ca si utilizatorii Android sa beneficieze de schimbare in curand.

 

Πηγή: The Verge