Oppo R3, cel mai subtire smartphone LTE din lume

23

Oppo a anuntat smartphone-ul Oppo R3 intr-un eveniment din seria “cel mai subtire smartphone din lume”. Compania sustine ca R3 este cel mai subtire dispozitiv cu capacitati 4G LTE, dotat cu un corp de aluminiu cu grosime de 6.5 milimetri. Desigur, asta inseamna ca nu este mai subtire decat Gionee Elife S5.5 care are 5.6 milimetri (dar nu are capacitati LTE), insa surclaseaza modelul precedent Oppo R1S care avea o grosime de 7.1 milimetri.

 

Smartphone-ul Oppo R3 cantareste 140 de grame si masoara 142.3 x 70.4 x 6.3 milimetri. In plus, este dotat cu un ecran de 5 inci 720p cu o densitate a pixelilor de 294ppi, la fel ca si modelele precedente din gama R1. Procesorul este un Snapdragon 400, la fel ca si in cazul R1S, iar R3 ruleaza sistemul de operare ColorOS, bazat pe Android 4.3 Jelly Bean. Memoria RAM este una de 1 GB, iar capacitatea de stocare este de 8 GB, dar poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD.

 

Camera foto are o rezolutie de 8 megapixeli (si incorporeaza un senzor Sony si o aperture f/2.0), iar camera frontala este una de 5 megapixeli. In plus, camera foto poate surprinde GIF-uri animate si poate adauga materiale video sau imagini prin intermediul functiei O Video.

 

Smartphone-ul incorporeaza standardele 3G si 4G specifice Chinei, dar ofera si conexiuni vanilla 2G/3G GSM pentru convorbirile din roaming. Deocamdata, Oppo nu a oferit detalii despre disponibilitatea internationala a smartphone-ului R3. Pretul de comercializare a dispozitivului va fi, in China, de 270 de euro.

 

Πηγή: GSM Arena