Oppo N1 – smartphone-ul cu camera foto rotativa, butoane touch control pe spate si multe altele

29

Chinezii de la Oppo au lansat smartphone-ul Oppo N1, primul dispozitiv de acest tip care introduce o componenta rotativa. Pe o piata pe care smartphone-urile cu eran mare sunt ceva obisnuit, a le manui cu o singura mana poate fi incomod. Astfel, Oppo a optat pentru un ecran de 5.9 inci, fullHD, dar a introdus si un element inovator numit O-Touch.

O-Touch permite utilizatorilor sa isi treaca degetele pe carcasa din spate a smartphone-ului si sa faca, astfel, dispozitivul sa efectueze anumite comenzi. In plus, compania a adaugat si un sistem de operare complet nou, numit ColorOS, care a fost construit pe platforma Android, dar care introduce  capabilitatile de gesturi multi-touch. De exemplu, daca utilizatorii isi trec trei degete pe suprafata ecranului activeaza functia de snapshot sau pot sa acceseze rapid camera foto. De asemenea, dupa cum sugereaza si numele sistemului de operare, acesta este foarte colorat, pictogramele aplicatiilor sunt desenate in culori vibrante si exista wallpaper-uri live cu starea vremii.

Camera foto a noului Oppo N1 este unul dintre elementele cheie ale smartphone-ului. Gata cu clasica combinatie dintre camera foto normala si camera frontala. Oppo N1 are pur si simplu o camera de 13 megapixeli, montata in partea de sus a smartphone-ului , care se poate roti la 206 grade. Glumind, putem spune ca mai era putin si cei de la Oppo dezvoltau un sistem prin care puteau suprinde si telefonul in imagine, nu doar proprietarul acestuia. Aceasta camera foto rotativa vine cu blit incorporat si cu un sistem de iluminare ceva mai slaba, in cazul in care proprietarul vrea sa isi faca un autoportret sau sa surprinda o imagine in care este deja suficienta lumina.

Pe langa aceste dotari tehnice, smartphone-ul mai beneficiaza de 2 GB memorie RAM, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 600, o placa video Adreno 320 si o baterie cu o capacitate de 3610mAh.

Smartphone-ul Oppo N1 va ajunge la vanzare in octombrie si va costa aproximativ 580 de dolari. Ramane de vazut daca acest nou dispozitiv are vreo sansa in fata competitorilor mari ca Samsung Galaxy S4, HTC One si Xperia Z1.

Πηγή: Pocket-Lint