Oppo lansează R15, telefonul cu care ar putea semăna OnePlus 6

- Adrian Ungureanu
454
Oppo R15

Chinezii de la Oppo au lansat noul model R15 și versiunea sa mai specială, Dream Mirror Edition, o platformă care ar putea fi preluată și de compania soră, OnePlus, pentru noul ”ucigaș de uriași”.

Cele două companii fac parte din grupul BBK Electronics, la fel ca și Vivo, iar design-ul acestui telefon ar putea fi preluat și pe OnePlus 6. Anul trecut, OnePlus 5 a fost copia, aproape fidelă, a modelului OPPO R11, care la rândul său a ”împrumutat” designul iPhone 7 Plus.

Și Oppo R15 are elemente împrumutate de la telefoanele Apple. Păstrează camera duală în stilul iPhone 7 Plus/8 Plus, dar preia ecranul cu ”breton” de pe iPhone X.

Una peste alta, aș îndrăzni să spun că noul R15 arată mai bine decât iPhone X. Pare o versiune ”șlefuită” și puțin îmbunătățită a design-ului de la Apple.

La exterior Oppo R15 și R15 Dream Mirror Edition sunt identice, în timp ce la capitolul specificații doar sunt doar două componente diferite.

Modelul standard are o platformă Mediatek Helio P20, ci procesor octa-core tactat la 2GHz și procesor grafic Mali G72 MP3, în timp de Dream Mirror Edition vine cu platformă Snapdragon 660, cu procesor octa-core, tactat la 2,2GHz și procesor Adreno 512.

Cealaltă componentă diferită este componenta foto. De fapt, doar senzorul telephoto ale camerei duale. Modelul standard are o cameră duală cu un senzor principal de 16MP și unul secundar de 5MP, în timp ce Dream Mirror Edition are un 16MP și unul de 20MP. Camera frontală este exact aceeași, având un senzor de 20MP.

În rest, ambele au același display de 6,28 inci, cu rezoluție Full HD+ (2280 x 1080 pixeli), adică avem un format 19:9, dar ambele modele au decupaj în partea de sunt a ecranului, ca și iPhone-ul X.

Ambele au senzori de amprentă pe partea din spate, vin cu Android 8.1 Oreo și o interfață ColorOS 5.0 și sunt alimentate de o baterii de 3.400 mAh.

Referitor la prețuri, modelul Oppo R15 are un preț pentru piața chineză de 2.999 yuani, adică în jur de 385 de euro, iar versiunea Dream Mirror Edition are un preț recomandat de 3.499 de yuani, adică 449 de euro. La vânzare vor fi disponibile în prima fază în China, începând cu 1 aprilie.

La nivel global, cel mai probabil se vor mai bucura câteva piețe asiatice, cu siguranță și în India. În Europa, ne vom putea baza doar pe interesul retailerilor electro-IT, pentru că la noi OPPO nu are filială locală.

Este destul de ciudat cum operează această companie, care plătește foarte mulți bani să-și apară ca sponsor al echipei de fotbal FC Barcelona, dar care nu pare să aibă planuri serioase de a se extinde la nivel global, preferând să mizeze în continuare doar pe China și India.