Opozitia la Google Glass creste

29

 

Dupa ce un bar din Seattle a anuntat ca nu va permite in local accesul clientilor care poarta ochelarii inteligenti Google Glass, acum au aparut si alte miscari de opozitie la dispozitiv.

Site-ul Stop The Cyborgs se opune de asemenea folosirii ochelarilor Google in locuri publice. Cei din spatele initiativei spun ca oamenii nu au cum sa stie daca cei care poarta Google Glass ii inregistreaza sau pozeaza. “In timp, indivizii nu vor mai actiona ca fiinte autonome, atunci cand iau decizii si interactioneaza cu altii, ci vor deveni mai degraba senzori ai unei retele globale”, sustin ei. “Nu suntem suficient de inteligenti pentru a vedea ca inteligenta artificiala nu este la fel de distractiva ca inteligenta reala care o creaza.”

Pana la urma, fondatorii site-ului au dreptate. M-am gandit si eu la ochelarii Google si mi-am dat seama ca nu mi-ar placea sa intalnesc, atunci cand ma plimb prin parc sau sunt intr-un bar, o persoana care poarta un astfel de dispozitiv. Cand dai ochi in ochi cu un astfel de “cyborg”, pur si simplu nu cred ca te mai poti comporta natural.

“Oamenii doresc sa mearga la 5 Point Cafe fara ca altii sa stie si cu siguranta nu doresc sa fie filmati sau pozati in secret si sa ajunga imediat pe internet”, a declarat Dave Meinert, patronul barului de care vorbeam mai sus, pentru un post de radio din Seattle.