Opera va lansa Opera Ice, un nou browser pentru tablete si smartphone-uri

  14

  Opera pregateste un nou browser pentru a concura mai bine pe piata tabletelor. Pentru acest lucru va folosi motorul de randare WebKit. O prezentare facuta in interiorul companiei, inaintea Craciunului din 2012, prezinta noul browser al Opera, care va fi denumit Ice, ruland pe o tableta iPad.

  Opera Ice se va baza foarte mult pe ecranul tactil si atingerile efectuate de utilizatori, demonstreaza testul in care unul dintre angajati parcurge istoricul paginilor vizitate atingand ecranul iPad-ului. De asemenea, o vedere de tip carusel permite utilizatorilor sa navigheze intre mai multe rezultate ale cautarilor, atunci cand doresc sa viziteze o pagina anume.

  Cea mai importanta schimbare, va fi, insa, faptul ca Opera Ice va renunta la motorul de randare Presto in favoarea WebKit. WebKit sta, de asemenea, la baza browser-ului Safari al Apple si browser-ului Chrome al Google.  Presedintele companiei Opera, Lars Boilesen, a declarat ca scopul principal al noului browser Opera Ice va fi sa concureze in mod direct cu browserele Apple si Google.  “Opera Mini este excelent, dar nu ofera o experienta completa, asa cum o fac Safari si Chrome”,  a spus  Lars Boilesen.  “Exista prea multe site-uri care nu functioneaza in Opera Mini”,  a continuat oficialul companiei. In efortul de a concura cu doi mari giganti, Opera va lansa noul browser, atat in varianta pentru iOS cat si in cea pentru Android, in februarie anul acesta.

  Iata un material video care prezinta noul browser al celor de la Opera:

   

   Sursa: The Verge