Opera a cumparat un serviciu similar Netflix

25

Cei mai multi, asociaza Opera cu browsere, economisirea de date atunci cand vine vorba de navigarea pe internet si cu alte tipuri de unelte de compresie, dar se pare ca firma are in plan sa isi faca un nume solid si in lumea aplicatiilor smartphone. Firma tocmai a cumparat Bemobi, o aplicatie mobila de descoperire de servicii care se bazeaza pe un sistem de abonamente similar Netflix.

 

Utilizatorii care vor decide sa foloseasca aplicatia vor plati o suma saptamanala care va aparea pe facture telefonica si vor putea sa foloseasca in acest fel cate aplicatii din gama “premium” vor dori. Acest sistem nu numai ca ofera celor de la Opera oportunitatea de a pune la dispozitie aplicatii in afara magazinului dedicat, dar ii ofera un avantaj sip e pietele din America Latina, unde Bemobi are deja intelegeri cu majoritatea operatorilor de telefonie mobila.

 

Ramane de vazut cum va evolua situatia, insa este clar ca in curand utilizatorii ar putea avea acces la aplicatii pana acum disponibile doar contra cost, pe baza unui abonament ca cel detaliat mai sus.

 

Πηγή: Engadget