Online Business School – 36.000 cursuri absolvite de peste 6.800 manageri din IMM-uri

14

Programul Online Business School, finantat cu fonduri europene, prin intermediul caruia a fost dezvoltata platforma gratuita de e-Learning bizschool.ro, ajunge la final, cu peste 6.800 de manageri din IMM-uri din toata tara care au absolvit cel putin unul din cele peste 100 de cursuri disponibile.

 

Potrivit unui studiu realizat la inceputul proiectului, peste 70% din IMM-uri nu au oferit traininguri pentru angajatii lor, intre 2010 – 2011, in principal datorita costurilor aferente ridicate. In acest context, lansarea Online Business School a oferit o oportunitate, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, generand costuri zero pentru companii si crescand totodata nivelul de competente al managerilor care au urmat cursurile disponibile in cadrul platformei.

 

Depasind cu aproape 10% tinta estimata de studenti care au absolvit in total 36.000 de cursuri, proiectul se incheie pe 30 noiembrie 2013. Platforma de e-Learning – bizschool.ro – ofera o gama larga de instrumente educationale, cum ar fi cursuri online, simulari, clipuri video si webinarii, fiind completata cu interactiuni offline, cum ar fi cursuri in clasa, precum si doua schimburi de experienta in Grecia pentru studentii cu cele mai bune performante.

 

Cele mai populare instrumente de e-learning au fost simularile, cu peste 6.000 de persoane care au absolvit-o pe cea de vanzari. In ceea ce priveste cele mai populare cursuri online, cel mai mare numar de absolventi – aproximativ 1.200 – a fost raportat pentru “Promovarea intr-o pozitie de conducere”, urmat de cele de “Negociere” si “Gestionarea timpului”. Webinariile cu cea mai mare prezenta au fost cele de “Antreprenoriat si start-up”, “Promovare online pentru o afacere”, precum si “Social Media”. Pe platforma bizschool.ro a devenit disponibila recent si BizMarket, o platforma de colaborare online care permite schimbul de informatii si expertiza intre companii.

 

 

Cel mai mare numar de absolventi de la Online Business School este din Bucuresti si Ilfov – 33% din numarul total – urmat de cel din regiunea de N-E (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui) – 16%, respectiv zona de N-V (Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare) – 11%.

 

Cei mai multi dintre managerii care au absolvit reprezinta companiile care fac parte din sectorul Comert & Servicii, urmate indeaproape de cele din Industrie si Telecom. Cel mai mare numar de absolventi de la o singura companie a fost de 20. Mai multe informatii cu privire la rezultatele proiectului Online Business School sunt disponibile aici.

 

Lansat in mai 2011, Online Business School a beneficiat de fonduri europene in valoare de aproximativ 4 milioane de euro, fiind co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational specific pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeste in oameni!”. Participarea la Online Business School a fost disponibila oricarui manager roman de la o companie cu pana la 250 de angajati din mediul urban si rural.

 

Prin intermediul proiectului, managerii de IMM-uri din Romania au beneficiat gratuit de instruire online si de mentorat, pentru a-si dezvolta afacerile si aptitudinile profesionale. Cursurile sunt grupate in urmatoarele categorii: marketing, management, leadership, negociere, vanzari, comunicare, operarea pe calculator, dezvoltare personala, simulari, cursuri de limba engleza.

 

Platforma de e-learning bizschool.ro este dezvoltata si operata de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions si OTEAcademy.

 

infografic_Online_Business_School

 

Romtelecom Business Solutions

Romtelecom Business Solutions este prima alegere pentru cele mai mari companii din Romania si pentru zeci de mii de IMM-uri care se bazeaza pe companie ca fiind principalul furnizor de solutii IT si de comunicatii. Mai mult, este lider de piata pe telefonie fixa, date fixe si servicii de internet de banda larga pentru companii. Romtelecom Business Solutions este aliatul afacerilor romanesti si are o oferta completa si unica pe piata, bazata pe asocierea portofoliul sau de servicii, know-how-ului intern, sustinand unul dintre cele mai avansate domenii IT din tara, orientarea catre client si angajamentul pentru calitate.

 

Bluepoint IT Solutions

Bluepoint IT Solutions este un furnizor roman de top, care livreaza instrumente si solutii de invatare prin tehnologie, cu mai multi ani de experienta in dezvoltarea de continut digital si livrarea de training online pentru clienti comanii mici, mari si multinationale. Bluepoint IT Solutions investeste constant in dezvoltarea echipei e-learning si a produselor pe care le ofera clientilor sai astfel incat in acest moment este singura companie din Romania in masura sa livreze solutii complete de e-learning, de la aplicatii de realizarea de continut pana la cursuri personalizate pentru clienti.

 

OTEAcademy

Fondata in 2005, OTEAcademy, subsidiara a grupului de companii OTE, este o organizatie specializata pe oferirea de cursuri de formare vocationala menite sa adauge valoare calificarilor profesionale. In ultimii 5 ani, in colaborare cu cei mai importanti furnizori internationali, OTEAcademy a organizat 4000 de programe de formare in domeniile IT, telecomunicatii, management si vanzari pentru aproximativ 45000 de persoane, in peste 20 de tari.

 

Prin programele educationale inovative, OTEAcademy se axeaza pe imbunatatirea competentelor personale si profesionale ale cursantilor prin invatare continua si sistematica. Aceasta strategie duce la perfectionarea cursantilor, de cunostintele pe care acestia le-au dobandit beneficiind implicit si companiile din care fac parte.