OnePlus vrea sa schimbe obiceiurile de consum ale europenilor

32

Șeful OnePlus, producătorul terminalelor Android din seria OnePlus 1/2/3 și OnePlus X, a declarat la un eveniment cu presa că este timpul să schimbe obiceiurile consumatorilor din Europa sau SUA, care s-au învățat greșit. El spune că nu trebuie luate telefoane scumpe la ofertele operatorilor, care te țin legat de abonament. Ci telefoane mai accesibile, dar la fel de performante. Din magazinele online, eventual.

 

Pete Lau, CEO al companiei OnePlus, a declarat că misiunea lui este să schimbe aceste obiceiuri. În opinia lui, oamenii trebuie să înțeleagă că este mai accesibil să cumpere telefoane OnePlus, mai accesibile, fără să mai facă abonamente noi la care să plătească apoi doi ani. “Cele mai bune telefoane disponibile online sunt cea mai bună alegere dacă privești rațional problema”, a spus el.

 

Oficialul a fost optimist, a apreciat că în următorii 10 ani va putea schimba obiceiurile de achiziție. Deși există clienți care anul ăsta au trecut la abonamentul iPhone prin care ai mereu cel mai nou telefon, șeful OnePlus crede că va avea succes. Eu cred că și Samsung va face un abonament prin care să ai mereu cel mai nou Galaxy S, iar metoda va fi preluată apoi și de ceilalți, asta tocmai pentru că și operatorii sunt interesați de acest gen de oferte.

 

OnePlus 3 care a fost lansat în prima parte a acestui an are dotările unui model de top, comparabil cu LG G5 sau Huawei P9, dar cu un preț mult mai bun. Comparat cu Galaxy S7 sau iPhone 7 este la jumătate de preț probabil. Vânzările au fost foarte bune, dar aproape exclusiv online, nu au contacte cu operatorii de telefonie. OnePlus X care era adresat pieței mid-range nu a fost bine vândut și este scos din producție acum.

 

OnePlus nu va face un terminal cu ecran mai mare care să concureze cu Note și va rămâne cu focus pe un model flagship care să concureze liderii industriei, cu un preț foarte bun. Decizia de a scumpi modelul de top nu a dat roade, iar vânzările mici generează probleme pentru companie. Așa că probabil vom vedea o nouă ofertă competitivă.

Πηγή: Mobile World Live